Ευχαριστεί το ανώμαλο, σέβεται το παράλογο


Σε ανακοινώσεις back to back
για τον Γιάννη Αλαφούζο προχώρησε ο Ερασιτέχνης και είναι τρομακτικά λυπηρό και άβολο πως ο ίδιος ο Παναθηναϊκός βγάζει ανακοινώσεις που είναι μη οφέλιμες για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό.

Κάποτε ο Ανδρέας Βγενόπουλος έλεγε σε μια από τις συνεντεύξεις τύπου πως ο Ερασιτέχνης τον προσέγγιζε σαν επαίτης για χορηγίες και είχε πει την αλησμόνητη ατάκα πως η Μάνα του Λόχου δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα χορηγίες αλλά κάποιον να της μάθει να...ψαρεύει. Τότε πολλοί τον είχαν λοιδορήσει. 

Μεταξύ εκείνων κι εγώ, καθώς τότε αδυνατούσα να δω την μεγάλη εικόνα...

15 χρόνια μετά, ο Ερασιτέχνης ευχαριστεί θερμά τον Αλαφούζο για την οικονομική ενίσχυση των 200.00 ευρώ και παράλληλα κάνει σεβαστή την απόφαση του να χρησιμοποιεί την κάρτα φίλου κατά περίπτωση!

Ο Μαλακατές, ο Βρανόπουλος και όποιος άλλος του ΔΣ συντάσσεται με αυτήν την ανακοίνωση, ευχαριστούν το ανώμαλο, ο Ερασιτέχνης να εξαρτάται από τις ορέξεις του εκάστοτε παράγοντα και σέβεται το παράλογο να μην τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

Να το πούμε κι αλλιώς...ο Ερασιτέχνης της διοίκησης Μαλακατέ επικροτούν την τακτική να στηρίζονται στις απρόβλεπτες χορηγίες του κάθε Αλαφούζου και αποδέχονται να μην έχουν σταθερή εισροή εισόδων από τα εισιτήρια.

Ασχέτως των προσώπων, αυτή η λογική είναι εγκληματική. Αντί να υπάρξει μια διοίκηση που θα ορθώσει ανάστημα και θα δημιουργήσει μια νέα εποχή με τις ΑΕ συμφωνώντας σε βασικές αρχές, υφίστανται -εδώ και χρόνια- διοικήσεις δουλικές που παρακαλάνε για χάρες.

Αντί να απαιτήσει από τον Αλαφούζο να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, χορεύει στον χορό του.

 Αντί να θέσει θέμα με την απροθυμία της ΚΑΕ, σφυράει αδιάφορα.

Ο Μαλακατές και όσοι διοικούν τον Ερασιτέχνη μπορεί να βγάζουν μέχρι την άλλη ζωή ανακοινώσεις για τον Αλαφούζο. Αλλά όσες και να βγάλουν, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι στην πραγματικότητα κάνουν υποχείριο ολόκληρο τον Παναθηναϊκό στις ορέξεις του κάθε Αλαφούζου.

Τόσα χρόνια αντί να γίνεται προσπάθεια δημιουργίας κουλτούρας όπου ο ΑΟ θα είναι πάνω από τις ΑΕ και όλα τα εισιτήρια θα σχετίζονται με την εγγραφή στον Σύλλογο, γίνεται επίμονη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ότι ο ΑΟ θα είναι αιώνια υποτακτικός των ορέξεων του κάθε παράγοντα, ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα... 

Σχόλια