Δώστε ένα e-mail επικοινωνίας ,είτε μέσα από τα σχόλια είτε στέλνοντας απευθείας στο e-mail του blog (panathinaikos.press@gmail.com), και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε 2 βιβλία της Παναθηναϊκούπολης του Ανδρέα Οικονόμου.
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 23:59.
Η κλήρωση θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μέσω του www.random.org με την λίστα των υποψήφιων να ταξινομείται ανάλογα με την ώρα που στείλανε το mail ή το σχόλιο. Λίγο μετά θα ανακοινωθεί ο νικητής και θα επικοινωνήσουμε στο e-mail που θα έχει δηλώσει ώστε να μας δώσει τα στοιχεία του για να του σταλεί ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο.
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Αν έχετε σκοπό να δηλώσετε συμμετοχή για να βάλετε το βιβλίο στο ράφι είναι κρίμα. Δηλώστε όσοι θέλετε να το διαβάσετε και πολύ περισσότερο όσοι θέλετε να το κάνετε δώρο σε κάνα πιτσιρίκι.
Ένα ευχαριστώ και στον συγγραφέα για την διάθεση του να προσφέρει δωρεάν σε Παναθηναϊκούς δύο από τα βιβλία του.
Αν θέλετε να πάρετε μια μικρή γεύση για τον μικρό Αποστόλη, τον ήρωα του βιβλίου, διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα:
Η Παναθηναϊκούπολη είναι η Ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι η πόλη που έχτισαν, στο πέρασμα 105 ετών, αθλητές, παράγοντες, αλλά και οπαδοί της 13ης Θύρας. Σε αυτή την πόλη δεν ζουν πολίτες, αλλά αναμνήσεις. Στην Παναθηναϊκούπολη ξαναζωντανεύουν στιγμές δόξας, νίκες, κούπες, διακρίσεις, πρωτοπορίες, κοινωνικό έργο.
Ο μικρός Αποστόλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, αντιπροσωπεύει κάθε νεαρό φίλαθλο. Παρέα με τον Τριφύλλη, που είναι η "μνήμη" του Παναθηναϊκού, ταξιδεύουν στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον. Γίνονται μάρτυρες της ίδρυσης του Ομίλου από τον Γιώργο Καλαφάτη και της κατασκευής του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ζουν από κοντά το ιστορικό 8-2 του 1930, το αήττητο πρωτάθλημα του 1964, τη νίκη - "έπος" επί του Ερυθρού Αστέρα το 1971, το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ το 1996. Ο αναγνώστης, μέσα από τα μάτια του Αποστόλη, μαθαίνει για την αντιστασιακή δραστηριότητα του Παναθηναϊκού κατά την περίοδο της Κατοχής. Διαβάζει, μάλιστα, ορισμένες ανέκδοτες ιστορίες, που -έστω και μέσα από ένα μυθιστόρημα- βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Στόχος του βιβλίου είναι να γίνουν κατανοητές στον αναγνώστη οι αρχές και οι ηθικές αξίες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Θα διαβάσει για τον επιστάτη του γηπέδου που έθαβε τα τρόπαια για να μην πέσουν στα χέρια κατακτητών· για τον ποδηλάτη που τερμάτισε τον γύρο της Αιγύπτου με διάσειση· για τους "τρελούς, φανατικούς" οπαδούς που ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία για να παρακολουθήσουν αγώνες γυναικείου βόλλεϋ.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας είναι πως οι έννοιες "γνώση της πραγματικής Ιστορίας" και "πρόοδος" είναι αλληλένδετες. Για να μπορείς να δουλέψεις για το "αύριο" πρέπει να γνωρίζεις το "χθες".
Ο πλέον ιδανικός τρόπος για να κλείσει ο πρόλογος της Παναθηναϊκούπολης είναι ο "Συναγερμός" του Μιχάλη Παπάζογλου, ιστορικού παράγοντα του Συλλόγου, που δημοσιεύθηκε το 1929 στο μηνιαίο δελτίο του Παναθηναϊκού Α.Ο.:
""Δεν φτάνει να λεγόμαστε "Παναθηναϊκοί" πηγαίνοντας στα γήπεδα ή πληρώνοντας τη συνδρομή μας. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει το Σωματείο του δια της προσωπικής του εργασίας. Ο καθένας είναι σε θέση να κάνει "κάτι". Αυτό δε το "κάτι" είναι το "παν" για τον όμιλό μας. Έναν καλό λόγο, μία καλή πράξη, μία ωραία ιδέα, ο προσηλυτισμός ενός νέου μέλους, ενός νέου οπαδού, ενός νέου αθλητή, ποδοσφαιριστή, κολυμβητή... Ο καθένας μπορεί να προσφέρει μία υπηρεσία, ο ένας περισσότερα, ο άλλος λιγότερα, πάντως όλοι μας κάτι. Έτσι δημιουργούνται και ζουν αιώνια τα Σωματεία, έτσι προοδεύουν. Δεν θέλουμε μόνο οπαδούς, θέλουμε Παναθηναϊκούς συνεργάτες. Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε, να βοηθήσετε τον Παναθηναϊκό να εκτελέσει τον προορισμό του".
"Σας καλούμε να χτίσετε την Παναθηναϊκούπολη του μέλλοντος", όπως θα πρόσθετε ο Τριφύλλης...