Eπειδή τα χειρότερα πράγματα στην κοινωνία είναι οι παιδεραστές, οι πρεζέμπορες και οι άρρωστοι που αφαιρούν ζωές, το θέμα που ανέδειξε ο Β.Λαμπρόπουλος μέσω του site tovima έχει χώρο στο blog εδώ..
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην πολύκροτη υπόθεση της εισαγωγής τον Ιούνιο του 2014 με το πλοίο Noor-1 δύο τόνων ηρωίνης
από τον Περσικό Κόλπο, μετά από συγκέντρωση νέων στοιχείων για την δραστηριότητα της ναυτιλιακής εταιρείας "Arab Wave Shipping FZE" με έδρα την πόλη Σάρντζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Για την εταιρεία αυτή υπάρχουν ενδεικτικά στοιχεία ότι πιθανόν είχε δημιουργηθεί για να χρηματοδοτηθεί η αγορά της ηρωίνης. Η εταιρεία εξαφάνισε όλα τα στοιχεία της - τηλέφωνα, φαξ κλπ, τον Ιούλιο του 2014 όταν βρέθηκε η ηρωίνη στην χώρα μας.
Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από αλληλογραφία των δικαστικών λειτουργών με ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Ντουμπάι η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2013 από έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος σχετιζόταν και με μεγάλη ΠΑΕ.
Το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία έχει μνημονευθεί σε καταθέσεις για την εισαγωγή της ηρωίνης, είχε καταθέσει σχετικά, αλλά θεωρείται πλέον πιθανόν ότι θα κατηγορηθεί για την υπόθεση αυτή.
«Επιβαρυντικό» στοιχείο θεωρείται ένα mail που έστειλε σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση σχετικά με έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων του για τα οποία εξετάζεται αν χρησιμοποιούνταν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Ακόμη, ο ίδιος επιχειρηματίας φέρεται να είχε, όταν έφθασε το Noor-1 στη Ελευσίνα, σειρά τηλεφωνικών επαφών με άλλον επιχειρηματία στην κατοικία του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι οι τηλεφωνικές επαφές είχαν υπάρξει «για να κανονισθεί συνάντησή τους για μπιρίμπα».
Επιπλέον αναμένεται η άσκηση νέων διώξεων εναντίον κι άλλων ναυτιλιακών παραγόντων, οι οποίοι, όπως κι ο προαναφερθείς, φέρεται να συμμετείχαν σε μια εταιρεία με τα αρχικά τους - που δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα - η οποία είχε από το 2012 την διαχείριση του Noor-1.
Κρίσιμα στοιχεία έχουν αντληθεί κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.
Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών λειτουργών είναι ισχυρισμοί ενός αλλου κατηγορουμένου που είχε αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε τηλεφωνική επαφή με εμπλεκόμενο εφοπλιστή και για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε τελικώς 176 κλήσεις μαζί του.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στη δικογραφία για την υπόθεση της ηρωίνης έχουν ενταχθεί και 2-3 κρίσιμες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στα πλαίσια της έρευνας του πρώην αθλητικού εισαγγελέα κ Αριστείδη Κορέα για παράνομες ενέργειες στον χώρο του ποδοσφαίρου.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=695605&wordsinarticle=%CE%9D%CE%AD%CE%B1%3B%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου