(Ίσως) μόλις ολοκληρώθηκε η πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ


 Είναι πολύ δύσκολο
-κι άδικο- να κρίνεις αντικειμενικά το τώρα στην διάρκεια του χρόνου και αρκετά παρακινδυνευμένο να υποτιμήσεις ή υπερτιμήσεις καταστάσεις και συνθήκες.

Παρόλα αυτά εκτιμώ πως εάν βάλουμε στην ζυγαριά όλα τα δεδομένα, η φετινή χρονιά είναι ίσως η πιο πετυχημένη στην ιστορία του τμήματος. Δεδομένα είναι στο top3 μαζί με τις σεζόν 1995/96 και 2008/09.

Όμως, το φετινό νομίζω πως ξεπερνάει τόσο την χρονιά του πρώτου Ευρωπαϊκού, όσο και του δεύτερου triple crown. Μπορεί από την μια το 1996 να επετεύχθη κάτι μοναδικό και το 2009 να γίναμε μάρτυρες του καλύτερου συνόλου που παρατάχθηκε ποτέ στα Ευρωπαϊκά γήπεδα, όμως φέτος όσα συνέβησαν δεν είχαν προηγούμενο.

Μέσα σε 9 μήνες από το τίποτα κατακτήσαμε τα πάντα. Βαριά ονόματα έβαλαν το εγώ τους κάτω από την ομάδα και όσες φορές βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, έκλεισαν στόματα με απόλυτες εμφανίσεις.

Κατάκτηση Ευρωπαϊκού κερδίζοντας στο Final 4 τα φαβορί της διοργάνωσης και κατάκτηση πρωταθλήματος με την απόλυτη ανατροπή.

Μια σεζόν που δικαίως θα μνημονεύεται για πάντα.


ΥΓ: Το επίπεδο δυσκολίας στην Ευρώπη το 1996 (τόσο σε φορμάτ, όσο και σε επίπεδο ομάδων) δεν συγκρίνεται με το φετινό και τα μαγικά του 2009 ήταν αποτέλεσμα μιας τέλεια κουρδισμένης μηχανής που εξελισσόταν κάθε χρόνο. Φέτος κερδήθηκε μέχρι και ο χρόνος.


Σχόλια