Σαν...δύο πραγματικότητες


Δεν ξέρω πως το βιώνετε εσείς,
αλλά μετά και τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη σεζόν, αυτό το...μούδιασμα σαν να επανήλθε. Και τι δεν ζήσαμε και πέρυσι...προφανώς κι όχι ευχάριστα, αφού αυτά σαν να απαγορεύονται στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Ακόμη και το Κύπελλο που ήρθε στο τέλος, σαν να μην υπήρχε όρεξη να πανηγυριστεί.

Τέλος πάντων...

Ακόμη μια σεζόν ξεκινάει, με νέο προπονητή και τον Αλαφούζο σταθερά στο τιμόνι της ΠΑΕ. Όπως είχα γράψει και τις προηγούμενες εβδομάδες θα προσπαθήσω φέτος να αυτο-περιοριστώ στις αναφορές για τον Αλαφούζο, καθώς το πρόσφατο συλλαλητήριο ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στα όσα πίστευα για την κοσμοθεωρία του κόσμου μας. Αρκετά χαλάστηκα πέρυσι και δεν έχω καμία όρεξη να αρχίζω να παίζω με την υγεία μου. Φαντάζομαι, δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι.

Τέλος πάντων...

Πρώτο φιλικό σήμερα και 14-0 απέναντι σε κάποια Ουνιόν Χάουζ. Προφανώς, κανένα αγωνιστικό σχόλιο δεν μπορεί να υφίσταται. Όμως, θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο σχετικά με την μεταγραφική καθημερινότητα του τριφυλλιού.

Η ομάδα είναι σαν να βιώνει δύο πραγματικότητες. Από την μια οι σερί αποτυχίες που υφίσταται ο Σύλλογος σχετικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και από την άλλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Από την μια ο Παναθηναϊκός που είναι ζήτημα ύψιστης ανάγκης να πάρει το πρωτάθλημα και από την άλλη το ανεξήγητο μότο "βλέποντας και κάνοντας" ενώ μάλιστα έρχονται σύντομα τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ναι, δεν έχω καμία ψευδαίσθηση πως οι μεταγραφές θα γινόντουσαν τώρα. Δεν ζω σε άλλο πλανήτη. Αλλά για όσους το έχουν ξεχάσει, ο Παναθηναϊκός έχασε αυτό το καλοκαίρι τα δύο βασικά του εξτρέμ. Κι εκεί θεωρητικά θέλει καλύτερα από αυτά που είχε. Θέλει κανονικό φορ και όχι Σπόραρ ή να ζει με το αν θα πουληθεί ο Ιωαννίδης στο παρά πέντε. Θέλει βασικό αριστερό μπακ. Θέλει ξεκάθαρη ιεραρχία ετοιμοπόλεμων σέντερ μπακ.

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε πέρυσι, άρα για να πετύχει φέτος θέλει καλύτερους παίκτες. Καλύτερους από τους ανταγωνιστές του. Εάν θέλει το πρωτάθλημα, πρέπει να ξεκινήσει σαν φαβορί και όχι σαν αουτσάιντερ. Κι αυτό γίνεται με καλύτερο ρόστερ. Εάν η διοίκηση του εκτιμά πως και φέτος θα έχει άνιση αντιμετώπιση από τις ομοσπονδίες (που απέτυχε να έχει εκπροσώπηση) θέλει αρκετά καλύτερο ρόστερ.

Ο πόσα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα Παναθηναϊκός δεν έχει λογική να πηγαίνει με τα "βλέποντας και κάνοντας".

Ειδικά όταν διαφημίζεται πως "λεφτά υπάρχουν" και τα έχει ζεστά-ζεστά ο Αλαφούζος. Αν υπάρχουν, θα υπάρχουν και μεγάλες μεταγραφές. Μέχρι στιγμής, ούτε έχουμε δει κάτι τέτοιο, ούτε ακούγεται τίποτα...

Καλή σεζόν λοιπόν...και όσοι έχουν αντέξει σε αυτό το σαδομαζοχιστικό πολυετές μαρτύριο...

Σχόλια