O Ιωαννίδης κάνει τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού


 Τετέ, Πελίστρι, Ίνγκασον, Μαξίμοβιτς, Μαξ έβαλαν τον Παναθηναϊκό στην διαδικασία να μπει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και να δώσει εκατομμύρια για να ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ του. 

Μεταγραφές εκατομμυρίων που το τριφύλλι είχε να δει πολλά χρόνια μέσα σε ένα καλοκαίρι. Πάρα πολλά. Υπό άλλες συνθήκες, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα γούσταρε όσο και όπως χρειαζόταν αλλά ας όψεται ο Γιάννης Αλαφούζος. Όπως και με το Κύπελλο, όπου στα ιστορικά της ομάδας δεν πρέπει να έχει υπάρξει τίτλος που πανηγυρίστηκε λιγότερο από αυτόν. 

Τέλος πάντων...

Χορός εκατομμυρίων λοιπόν σε έναν Παναθηναϊκό που έχει μάθει μια γενιά στα μνημόνια, τις περικοπές και τους δανεισμούς.

Άλλαξε ο Αλαφούζος και άνοιξε την κάνουλα; Έχει βρει συμπαίκτη που του έχει διαθέσει οικονομικούς πόρους; 

Προσωπικά, εκτιμώ πως η απάντηση είναι πιο απλή και...λειτουργική.

Ο Παναθηναϊκός αγοράζει γιατί έχει ακόμη στην βιτρίνα του τον Ιωαννίδη. Κι ας λέει ότι δεν τίθεται ζήτημα πώλησης του. Ο Παναθηναϊκός τολμάει να κάνει αυτές τις κινήσεις κι αυτά τα οικονομικά ανοίγματα, ακόμη και σε μια περίοδο που υφίσταται υπαρκτός κίνδυνος να μην παίξει στην Ευρώπη, γιατί έχει την καβάντζα του Ιωαννίδη.

Είτε τώρα, είτε σε 12 μήνες ξέρει ότι θα τον πουλήσει. Μπακαλίστικα...ό,τι πάρει από τον Φώτη μπορεί να το αξιοποιήσει σε δυνατές μεταγραφές που θα εξισώνονται με το ποσό πώλησης του.

Και συμφωνώ 101% με αυτήν την λογική -εφόσον έχει βάση και δεν είμαστε στον προθάλαμο ενός ακόμη φτιαγμένου οικονομικού κραχ- εάν συνδυαστεί με την πώληση του Ιωαννίδη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακόμη κι αυτή η ΠΑΕ που δεν έχει δείξει δείγματα γραφής αξιόπιστης και ευκίνητης διοίκησης, υπάρχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία που αν αξιοποιηθεί μπορεί να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη. Η πώληση του Έλληνα φορ μπορεί να επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να εισέλθει στον χορό εκατομμυρίων που έχει στηθεί την τελευταία δεκαετία στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με απαρχή αυτόν να αρχίζει να πουλάει, να εισπράττει, να αγοράζει και πάει λέγοντας.

Σε όλα αυτά προσθέστε την λέξη "έξυπνα".

Αν ο Παναθηναϊκός προστατέψει φέτος τον Ιωαννίδη και τον κρατήσει, τότε σε θεωρητικό επίπεδο, ο Φώτης μπορεί να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο και να προβάλει κι άλλα στοιχεία του ταλέντου του, πλαισιωμένος από ποιοτικούς παίκτες πίσω του. Αν η ΠΑΕ προστατέψει την ομάδα, τότε μπορεί να έρθουν οι πολυπόθητες αγωνιστικές επιτυχίες. Αν συμβούν αυτά, τότε ο Ιωαννίδης μπορεί να πάρει κι άλλη αξία του χρόνου και ο Παναθηναϊκός να μπορεί να αξιώσει περισσότερα. Αν οι αγορές του δεν είναι ηλικιωμένοι παίκτες αλλά projetcs με δυναμική μεταπώλησης -όπως οι Τετέ και Πελίστρι- τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει μια στο τόσο τον έναν που θα του κάτσει να πουληθεί ακριβά αλλά θα έχει μια συνέχεια.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα είναι άγνωστα για τον οργανισμό του Συλλόγου. Σήμερα, ναι μεν ο Ιωαννίδης βοηθάει τον Παναθηναϊκό να κάνει αυτές τις μεταγραφές αλλά ο χειρισμός που θα υπάρξει στην περίπτωση του, μπορεί να βάλει τον οργανισμό σε μια νέα διαδικασία. Τούτο όμως εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και μετέπειτα στην φετινή σεζόν.

Προσωπικά, θεωρώ είναι μεγάλη ευκαιρία να...μην πουληθεί τώρα καθώς υπάρχουν οι προοπτικές να πάρει κι άλλη αξία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, ακόμη κι αν δεν παίξουμε Ευρώπη.


ΥΓ: Μόλις το έγραψα, σαν να το μετάνιωσα. Αν υπήρχε άλλη διοίκηση θα είχα εμπιστοσύνη πως θα υπάρξει αξιοποίηση σε κάθε επίπεδο. Τι εμπιστοσύνη να υπάρχει στην σημερινή ΠΑΕ που επί 12 χρόνια δεν έχει καταφέρει τίποτα;

Σχόλια