Όπως αναμενόταν πανάκριβα, αλλά...


Πανάκριβη αποδείχθηκε η πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Όπως αναμενόταν, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις τιμές των εισιτηρίων οι οποίες είναι για πολύ συγκεκριμένα βαλάντια και ακουμπάνε ταβάνι.

Την άποψη μου την ξέρετε και την έχω εκφράσει ουκ ολίγες φορές. Τέτοιες τιμολογιακές πολιτικές κόβουν το γήπεδο από τον περισσότερο κόσμο και ειδικά από τους πιτσιρικάδες. Δεν το κόβουν επειδή γέμισε ο κόσμος αντιρησσίες, αλλά γιατί το ζήτημα είναι πρακτικό.

Ο πολύς κόσμος δεν έχει να δώσει αυτά τα λεφτά. Κι αν τα έχει, θα τα δώσει 1-2 φορές. Κι αυτό είναι άσχημο γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να είναι πριβέ κλαμπ, προσβάσιμος για τους οικονομικά επιφανείς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατάει ζεστό κοντά του τον κόσμο κι αυτό το πετυχαίνει προφανώς με τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά πρέπει να βλέπει το τριφύλλι και δια ζώσης.

Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούν πιο...σφαιρικά στην ΚΑΕ.

Σε όλα τα παραπάνω όμως υπάρχει κι ένα άλλα...

Πρώτον, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ το είχε καταστήσει από πέρυσι σαφές πως βλέπει την φάση κυρίως επιχειρηματικά. Δεν θέλει να μπαίνει μέσα και θέλει αν γίνεται να κάνει την ΚΑΕ μια κερδοφόρα επιχείρηση. Ανέβασε αρχικά το μπάτζετ και ύστερα είχε την δυνατότητα να ανεβάσει και τις τιμές. Και αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, προτιμώ να έχω αυτόν τον ιδιοκτήτη που είναι ξεκάθαρος ότι βλέπει την φάση και σαν μπίζνα, παρά να αυτοαναιρείται κάθε τρεις και λίγο.

Δεύτερον, η ΚΑΕ δεν ανέβασε αυθαίρετα τις τιμές. Ούτε δείχνει να ακολουθεί την συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική δίχως να δίνει κίνητρα και δίχως να προσφέρει αντίστοιχες παροχές. Προσφέρει ομάδα αστέρων στο κοινό του Συλλόγου, ένα ασφαλές περιβάλλον στο γήπεδο το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και πλέον θα είναι κάτι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας.

Τρίτον, υπάρχει ζήτηση ακόμη και για αυτές τις τιμές. Υπάρχει κόσμος που είναι δεκτικός να δώσει αυτά τα λεφτά, οπότε η πολιτική της ΚΑΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση τιμωρητική, αλλά λογική. Όσο υπάρχει αυξημένη ζήτηση, τόσο μπορεί να "βαράει" τις τιμές.

Τέταρτον, όσο αυξάνονται τα έσοδα, τόσο μπορεί η ΚΑΕ να διαθέσει πιο...ακριβή ομάδα, άρα να αυξήσει τις πιθανότητες για αγωνιστικές επιτυχίες, άρα να δώσει χαρά στον κόσμο, ακόμη και σε αυτούς που βλέπουν την ομάδα από την τηλεόραση.

Οπότε αφενός ο Παναθηναϊκός πρέπει να μην αποκλείει τον κόσμο από το γήπεδο, αφετέρου όμως πρέπει να είναι ανταγωνιστικός στα οικονομικά επίπεδα της σημερινής εποχής. 

Και να σας πω και το άλλο...αυτό που συμβαίνει είναι στην σωστή κατεύθυνση από την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να εξαρτάται περισσότερο από τα έσοδα του, παρά από τις διαθέσεις του ΔΓ. Είναι πιο υγιές και μακάρι να κρατήσει.


ΥΓ: Το πραγματικά στενάχωρο είναι ότι αυτά τα τρελά νούμερα δεν έχουν κανένα θετικό αντίκτυπο στον Ερασιτέχνη. Και κανένας δεν μιλάει...

Σχόλια